
Week 52: Dank voor 2017!
18 december 2017Aan het einde van het jaar even tijd voor reflectie, lees aandachtig door, een geniet van het moment!
Vandaag ga ik weer verder, met waar ik gisteren ben gebleven.
Vandaag en gisteren lijken wel op elkaar, maar vandaag verander ik, wat ik gisteren leerde.
Geen 'maar', gewoon gaan doen, dat is het verschil.
Tussen deze twee momenten ligt een wereld van verschil, gisteren en vandaag.
Ik zoek naar een moment, om even stil te staan deze dag.
Want de tijd rolt verder en gaat snel.
Daarom vandaag even iets anders, om het niet te verleren, ....
even genieten!
Wij danken u en uw medewerkers voor het vertrouwen en de aangename samenwerking in het afgelopen jaar.
Namens GP Burger Bloembollen B.V.
Rob & Karin, Anouk, Monon, Gijs & Teun
Jacques & Debby, Leanne Binck, Sophie & Kiet
Medewerkers Siem, Kevin, Martin, Jenny
Meer nieuws

Week 35: Gewasbeschermingsmiddelen gebruik
De laatste tijd staat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de lelieteelt in de media volop in de schijnwerpers. Hierdoor krijgen wij van omwonenden en passanten met regelmaat vragen. De meest…
Lees verder »
Week 34: Freesia’s rooien
Een week of 2 eerder dan de normale 'september-freesia-rooimaand', zijn we begonnen met de oogst van de freesia knollen. Deze knollen zijn gedurende het gehele seizoen afgedekt met gaasdoek. Dit…
Lees verder »
Week 33: Geparteerde narcissen planten
De geparteerde narcissen zijn deze week ook gelijk gepland. Deze voorjaarsbloeiers zitten bijna 11 van de 12 maanden in de grond. Ze worden namelijk als eerste in de grond gepland,…
Lees verder »
Week 32: Parteren narcissen
Deze week zijn we gestart met een methode om narcissen te vermeerderen, het parteren. Dat wil zeggen dat we grote narcissenbollen zorgvuldig in meerdere stukjes verdelen, zodat elk stukje zich…
Lees verder »
Week 31: Narcissen opkisten
Na het oogsten en verwerken van de tulpen is de tijd van het oogsten van de narcissen aangebroken. Na een goed groeiseizoen, zijn we gestart met het rooien. Narcissen zijn…
Lees verder »
Week 30: Bollenpellen met hart, hand en machine
Afgelopen week verscheen er een mooi item bij Noordkop Centraal over bollenpellen bij ons op het bedrijf. In de reportage wordt duidelijk hoe bij ons op het bedrijf vakmanschap, traditie,…
Lees verder »
Week 29: Samen werken – Samen vieren
Achter elke bol die de schuur in komt, en elke gaasbak die de schuur verlaat, staan mensen. Mensen die elke dag hard werken, samenwerken en zich inzetten voor het gezamenlijke…
Lees verder »
Week 29: Duurzaam bodembeheer
Bij ons op het bedrijf wordt 'onderwaterzetten' (inundatie) al tientallen jaren toegepast. Een reductie van chemische middelengebruik om deze natuurlijke manier om wortelonkruiden zoals kweekgras en kiek te bestrijden. Dit…
Lees verder »
Week 28: Nieuw leven
De oogst gaat verder, de percelen worden leger, maar nieuw leven ontdekken we nog weer elke week. Zo is er een meerkoet die op de kop van een duiker een…
Lees verder »
Week 27: De toppers van de werkvloer
De oogst van de voorjaarsbloeiers wordt binnengehaald, maar moet ook verwerkt worden. Veel werk gebeurd inmiddels machinaal, maar een groot deel blijft ook mensen werk. Werk waarbij wij geholpen worden…
Lees verder »