Nieuws

Week 40: Lekker prutten
Na de hevige regenval van de afgelopen periode bleek toch dat een aantal sloten niet 'goed liepen'. Hier moest nog even een kraan doorheen om het water goed weg te…
Lees verder »
Week 39: We kunnen het land weer op!
Na de vele neerslag in de noordkop kunnen we dan nu toch de werkzaamheden hervatten op het land. En dat is nodig ook want er staan nog genoeg klussen op…
Lees verder »
Week 38: Regen, Regen, en nee, …. het lijkt niet te stoppen met regenen
Natuurlijk wisten we het! Na een lange droge periode herstelt de natuur zich, en komt de neerslag echt wel. De statistieken laten ook zien dat de hoeveelheid neerslag per jaar…
Lees verder »
Week 37: Herfst slaat toe!
De herfst is in één klap begonnen. De voorspellingen zijn daar, regen, veel regen wordt verwacht. En als agrariër leef je met het weer en worden de werkzaamheden vanzelfsprekend afgestemd…
Lees verder »
Week 36: Rooitijd!
September, zonnetje erbij, droog weer, perfecte omstandigheden om de freesia's te gaan rooien. De maandag is voortvarend gestart met de rooiwerkzaamheden en als het op dit tempo mag doorgaan, dan…
Lees verder »
Week 35: Freesia doeken oprollen
Nog een laatste mooie dag voordat er veel neerslag gaat komen. En dus tijd om de freesia doeken op te rollen. Het eerste stapje in het oogst proces van de…
Lees verder »
Week 34: Onderwaterland en bloeiend akkerrand
Familie Burger boert sinds 1908 op haar gronden rondom het bedrijf. Dus al bijna 110 jaar wordt het agrarisch bedrijf door deze gronden gedragen. Tot 1964 alleen een veehouderij, en…
Lees verder »
Week 33: Slootjes schoon!
Nu de meeste oogstwerkzaamheden aan kant zijn, is het weer tijd voor regulier onderhoud. Niet alleen onderhoud van machines binnen, maar ook de landerijen behoeven onderhoud. De sloten rondom de…
Lees verder »
Week 32: Narcissen in de hak, …
De natuurlijke vermeerdering van narcissen gaat niet heel snel. Om toch een soort te kunnen uitbreiden worden sommige narcissen geparteerd. Ofwel 1 narcissenbol wordt in 4 partjes gehakt, geplant, en…
Lees verder »