
Week 20: Bedrijfshulpverlening is een MUST
20 mei 2025De jaarlijkse herhalingscursus Bedrijfshulpverlening (BHV) werd afgelopen week gevolgd – en wel in de moderne blended learning vorm.
Bedrijfshulpverlening is erop gericht om bij een ongeval of calamiteit direct de juiste handelingen te verrichten, totdat professionele hulpverleners het overnemen. De taken van een BHV’er zijn:
- Eerste hulp verlenen bij ongevallen
- Het beperken en bestrijden van (beginnende) brand
- Alarmeren en evacueren bij noodsituaties
Elk bedrijf waar mensen werken of komen, is verplicht om, conform artikel 15 van de Arbowet, een passende BHV-organisatie te hebben. Binnen enkele minuten moet er hulp kunnen worden geboden. Dat geldt natuurlijk ook bij ons op het bedrijf, op het erf, in de schuren of bij werkzaamheden op het land.
Cursuscentrum 'de Brug' (Debrug) die de cursus verzorgt, bestond uit twee onderdelen. De theorie hebben we allemaal zelfstandig online doorgenomen via een e-learning. Daarna volgde het praktijkgedeelte, waarin we onder begeleiding hebben geoefend met reanimatie en levensreddende handelingen. Volgend jaar staat brandbestrijding en ontruiming weer op het programma.
We hebben allemaal weer even geoefend, hopen deze handelingen niet in de praktijk te hoeven uitvoeren, maar zijn er wel klaar voor als het moet!
Meer nieuws

Week 29: Duurzaam bodembeheer
Bij ons op het bedrijf wordt 'onderwaterzetten' (inundatie) al tientallen jaren toegepast. Een reductie van chemische middelengebruik om deze natuurlijke manier om wortelonkruiden zoals kweekgras en kiek te bestrijden. Dit…
Lees verder »
Week 28: Nieuw leven
De oogst gaat verder, de percelen worden leger, maar nieuw leven ontdekken we nog weer elke week. Zo is er een meerkoet die op de kop van een duiker een…
Lees verder »
Week 27: De toppers van de werkvloer
De oogst van de voorjaarsbloeiers wordt binnengehaald, maar moet ook verwerkt worden. Veel werk gebeurd inmiddels machinaal, maar een groot deel blijft ook mensen werk. Werk waarbij wij geholpen worden…
Lees verder »
Week 26: Hakselen-Rooien-Spoelen
Het oogsten is van start. Na de krokussen zijn nu de tulpen aan de beurt. De eerste stap is het hakselen van het tulpenloof, een belangrijke stap die plaatsvindt vóór…
Lees verder »
Week 25: Nieuwe MH rooimachine
In 2007 stonden de mannen trots op de nieuwe MH rooimachine, van links naar rechts: Jacques, Gijs, Binck Teun en Rob. Inmiddels zijn er vele rooi uren gemaakt met deze…
Lees verder »
Week 24: Voorbereiden op oogst
Deze week stond in het teken van de voorbereidingen op de verwerking van ons oogstproduct: de voorjaarsbloeiers. We trappen af met de krokussen, die als eerste geoogst en verwerkt gaan…
Lees verder »
Week 23: Dutch Lily Days
Afgelopen week stond volledig in het teken van contacten leggen én onderhouden. In een sector waarin de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf vaak alle aandacht opeisen, is het goed om…
Lees verder »
Week 22: Toen,… en nu
In het jaar 2013 heeft G.P. Burger Bloembollen een bedrijfsfilm opgenomen, die te zien Geschiedenis 50 jaar G.P. Burger Bloembollen Mooi om te zien, als we 12 jaar verder zijn,…
Lees verder »
Week 21: Wortelen zaaien
Na een te lange droge periode van droogte, is er deze week eindelijk weer regen gevallen – en daar zijn we erg blij mee! De neerslag was welkom, welkom om…
Lees verder »
Week 19: Schone schuren
De tulpenvelden beginnen langzaam rustiger te ogen: de meeste koppen zijn er inmiddels af, en het nalopen van de tulpen nadert zijn einde. Het was weer een intensieve maar mooie…
Lees verder »