
Week 23: Ready for takeoff?
11 juni 2019Een vroege bloei, een periode van veel neerslag, een periode van koelte, kortstondige hitte, en nu weer veel hemelwater. Zo langzamerhand kunnen we het weerbeeld best grillig noemen. Als je werkt met de natuur moet je ook mee met die natuur, want de natuur blijft 'de baas'. En dus is het deze week vooral voorbereidingen treffen voor de dag dat het startschot tot oogsten wordt gegeven. De bollen worden ter velde gecontroleerd op 'rooi-rijp'. De voorbereidingen worden getroffen in de werkplaats, alle machines, en met name de rooimachine en spoelmachine moeten startklaar staan. Maar ook in de schuren, waar de verwerkingsmachines moeten gaan draaien, is de pellijn weer geïnstalleerd. Daarnaast ook op het kantoor, want er moet natuurlijk personeel zijn die de oogst gaat helpen verwerken. Denk ook eens aan de accommodatie waar de mensen komen te slapen, kamers schoonmaken, beddengoed klaar. Kantine goederen als koffie, thee, suiker en wc papier moet op voorraad zijn. En dan hebben we ook nog een flink aantal fietsen voor de tijdelijke seizoenarbeiders die natuurlijk wel gebruiksklaar moeten zijn. Kortom, alle handjes uit de mouwen, alle voorbereidingen treffen, dat wanneer de natuur het toelaat we klaar zijn om te starten!
Meer nieuws

Week 26: Hakselen-Rooien-Spoelen
Het oogsten is van start. Na de krokussen zijn nu de tulpen aan de beurt. De eerste stap is het hakselen van het tulpenloof, een belangrijke stap die plaatsvindt vóór…
Lees verder »
Week 25: Nieuwe MH rooimachine
In 2007 stonden de mannen trots op de nieuwe MH rooimachine, van links naar rechts: Jacques, Gijs, Binck Teun en Rob. Inmiddels zijn er vele rooi uren gemaakt met deze…
Lees verder »
Week 24: Voorbereiden op oogst
Deze week stond in het teken van de voorbereidingen op de verwerking van ons oogstproduct: de voorjaarsbloeiers. We trappen af met de krokussen, die als eerste geoogst en verwerkt gaan…
Lees verder »
Week 23: Dutch Lily Days
Afgelopen week stond volledig in het teken van contacten leggen én onderhouden. In een sector waarin de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf vaak alle aandacht opeisen, is het goed om…
Lees verder »
Week 22: Toen,… en nu
In het jaar 2013 heeft G.P. Burger Bloembollen een bedrijfsfilm opgenomen, die te zien Geschiedenis 50 jaar G.P. Burger Bloembollen Mooi om te zien, als we 12 jaar verder zijn,…
Lees verder »
Week 21: Wortelen zaaien
Na een te lange droge periode van droogte, is er deze week eindelijk weer regen gevallen – en daar zijn we erg blij mee! De neerslag was welkom, welkom om…
Lees verder »
Week 20: Bedrijfshulpverlening is een MUST
De jaarlijkse herhalingscursus Bedrijfshulpverlening (BHV) werd afgelopen week gevolgd – en wel in de moderne blended learning vorm. Bedrijfshulpverlening is erop gericht om bij een ongeval of calamiteit direct de juiste…
Lees verder »
Week 19: Schone schuren
De tulpenvelden beginnen langzaam rustiger te ogen: de meeste koppen zijn er inmiddels af, en het nalopen van de tulpen nadert zijn einde. Het was weer een intensieve maar mooie…
Lees verder »
Week 18: Kleurenpracht gekopt
Het is weer zover: het kopseizoen is begonnen! Wie langs onze velden rijdt, ziet misschien tot verbazing dat de prachtige tulpenbloemen vakkundig worden verwijderd. Maar waarom doen we dat eigenlijk?…
Lees verder »
Week 17: Kwaliteit door controle
Iedereen heeft kunnen genieten, en kan nog steeds genieten van de uitgestrekte velden met voorjaarsbloeiers. Deze weken is het niet alleen topdrukte met vele bezoekers die genieten van de prachtige…
Lees verder »