Week 51 – ’t Zand in zicht

18 december 2023

Jaarlijks valt er een krant op de deurmat vol verhalen van 't Zand gemaakt door mensen uit 't Zand. Met een oplage van 21.000 stuks is het duidelijk dat deze krant populair is in het dorp zelf, maar zeker ook interessant voor oud-zandtemers. Vele oud-zandtemers die zijn uitgewaaierd over de hele wereld, maar blijven het leuk en interessant vinden om informatie uit hun 'oude' dorp te ontvangen. In de rubriek 'Toen & Nu' staan 2 foto's van ons bedrijf, anno 1980 en van 2023. Leuk dat het erin staat.

Meer nieuws

Week 6: Eerste crocussen in bloei

Het voor jaar nadert, en dat zien we in het land. De eerste voorzichtige bloei is gezien, de krokus laat zich kleuren. Krokussen zijn geliefd door mens, maar zeker ook…

Lees verder »

Week 5: nog 50 dagen tot opening KEUKENHOF

Keukenhof gaat bijna open, en dit jaar voor de 75e editie. https://youtu.be/oFCDyvrO1xc Keukenhof opende haar deuren in 1950 en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat al generaties lang…

Lees verder »

Week 4: Waspeen met unieke smaak

De bolgewassen die wij telen worden niet jaar achter jaar op dezelfde percelen geteeld. Sterker nog, bijvoorbeeld de geliefde tulpenpracht is slechts 1 x per 4 jaar op hetzelfde perceel…

Lees verder »

Week 3: Landverbetering

Onze landbouwgronden zijn het kapitaal waar wij afhankelijk van zijn. Om een goed product te kunnen oogsten moeten de gronden met zorg worden behandeld, en hebben deze ook onderhoud nodig.…

Lees verder »

Week 2: Spiksplinternieuw NIEUW :-))

Het jaar is fantastisch mooi begonnen met de aflevering van deze nieuwe machine in het wagenpark. Voor GP Burger is het al weer de vierde verreiker maar de eerste echte…

Lees verder »

Week 1: Nieuw jaar, nieuwe kansen

Aan het begin van het nieuwe jaar is er even rust. Rust om alle to-do lijstjes te laten voor wat ze zijn, even het hoofd leeg maken. Dan komen er…

Lees verder »

Week 52: Kerstgroet

Aan het einde van dit jaar blikken we terug met beelden. Wat is er weer ontzettend veel gebeurd. Natuurlijk het verlies van onze (schoon) vader, opa en grondlegger van ons…

Lees verder »

Week 51: Yessss, lelie verwerking is klaar!

Het is nooit eenvoudig om de oogstverwerking te plannen. Zoveel factoren zijn van invloed, overal zitten variabelen die soms slecht te beïnvloeden zijn. Het begint met het natuurproduct 'de leliebol',…

Lees verder »

Week 50: Welkom Jur Veldman

Welkom Jur Veldman, Voor zijn praktijk deel van de opleiding aan de Aeres Hogeschool in Dronten is Jur de komende periode bij ons aan het goede adres. Hij volgt in…

Lees verder »

Week 49: Goedheilig- en Kerstman op bezoek

Hoog bezoek in de schuren! Wat een leuke verrassing. Een welkome onderbreking van de werkzaamheden. Een waardering voor de inzet van de mensen, een leuk gebaar naar ons bedrijf als…

Lees verder »