Week 7: Winterse bescherming verwijderd

14 februari 2022

De bescherming voor de koude wintermaanden is deze week verwijderd. De hyacintenbollen krijgen een extra bescherming in het najaar mee om de kou in de wintermaanden te kunnen doorstaan. Nu het voorjaar lonkt, is deze strolaag verwijderd. Dit gebruikte stro gaat naar onze composthoop. Hier zien we een mooi voorbeeld van de kringlooplandbouw. Dit stro zal namelijk in de toekomst weer gebruikt worden om het organisch stofgehalte op onze landerijen te verhogen.

Meer nieuws

Week 21: Gijs mede eigenaar GP Burger Bloembollen

Een aantal jaren werkte Gijs Burger al volledig op en in het bedrijf mee. Het vertrouwen, de wilskracht en kunde is er, en dus tijd om de toetreding ook officieel…

Lees verder »

Week 18: Extra hulp uit Oekraine

De bloeiende velden brengen veel arbeid met zich mee. Alle velden worden namelijk 3x gecontroleerd. Voordat het bloeit, als het bloeit en wanneer de velden zijn uitgebloeid. Dit alles om…

Lees verder »

Week 17: Waarom die bloem eraf?

Wat een kleurenpracht op de velden. Iedereen geniet er zichtbaar van. Wanneer de kopmachine gaat draaien zijn de blikken opeens vragend. 'Waarom doen jullie dat'? 'Ze staan nog zo mooi,…

Lees verder »

Week 16: Tulpen met en zonder kleur

Wat is het prachtig in het grootst aaneengesloten bloembollengebied van de wereld! Woorden schieten te kort voor zoveel moois in kleur. Dagelijks komen er kleuren bij, maar inmiddels is de…

Lees verder »

Week 15: Lente vanuit de lucht

Er komt kleur op de velden! Hoe mooi kan het zijn als met een satelliet foto, gemaakt vanuit de ruimte, de kleurende bloembollenvelden te zien zijn. Wat een techniek! Met…

Lees verder »

Week 14: April: ‘doet wij hij wil’

De maand maart was schitterend en bovengemiddeld van temperatuur met een record aantal zonuren. Tja, en dan komt April, en die 'doet wat hij wil'. Opeens daalde de temperaturen weer…

Lees verder »

Week 13: Bokashi wordt uitgestrooid

In het nieuwsbericht van week 30 van vorige jaar op deze website, juli 2021, schreven we er al over. Het maken van bokashi voor eigen gebruik. (Lees terug: https://www.gpburger.nl/week-30-proberen-leren-%E2%86%92-bokashi-maken/ En nu…

Lees verder »

Week 12: Het voorjaar ‘sprankelt’

Het prachtige rustige voorjaarsweer zorgt voor een idyllische rust op de velden. Zo mooi is het hier, zo mooi in het voorjaar. Zie de narcissen shinen, zie de krokussen bloeien,…

Lees verder »

Week 11: Freesia’s planten

Freesia bloemen, die prachtige kleurrijke en heerlijk ruikende zomerbloeiers, worden in deze week gepland. Vele variaties als Ostuni, Rimini, Cherise, Marseille, Bisou, Intense en Clarissa, allemaal in de kop van…

Lees verder »

Week 10: Honing in de maak

De bloeiende krokus zorgt ervoor dat de bij weer stuifmeel kan gaan verzamelen. Vandaag was weer zo'n stralende voorjaarsdag met veel zon, waarbij de krokus helemaal bloeiend open stond en…

Lees verder »