Nieuws

Week 35: Freesia’s rooien
We blikken richting het najaar, en dus is het tijd voor het rooien van de freesia knollen. De neerslag zorgt ervoor dat het rooiproces erg gestaag verloopt, maar beetje bij…
Lees verder »
Week 32: Rob ‘ziet’ Isaak
Een jaartje ouder stemt jou tevree maar vind je 60 jaar ook oké? Natuurlijk wel Je wordt niet grijzer maar met de jaren wel weer wijzer
Lees verder »
Week 31: Kevin Hollander verruilt bollen voor piepers
Na ruim 5 jaar bij ons in de bloembollen gewerkt te hebben, gaat Kevin verder in de aardappels. Wij bedanken Kevin voor de jaren dat we samen hebben mogen optrekken,…
Lees verder »
Week 30: Scholieren werken er nog!
Niet meer zo massaal als vroeger, maar zeker zijn er nog scholieren in de bollenschuur aan het werk. Uit het dorp, op de fiets, samen op weg naar de bollenschuur,…
Lees verder »
Week 29: Kringloop landbouw
De voorjaarsbloeiers als krokussen, tulpen en narcissen zijn van het land af, en in de schuur om verwerkt te worden. Tijd om extra aandacht aan het land te besteden. Het…
Lees verder »
Week 28: Onderwater land – inundatie
Waarom heeft de bollenkweker een stuk van zijn land onder water laten lopen? Eén van die vragen die wij bijna dagelijks krijgen in de kop van NH waar toeristen op…
Lees verder »
Week 27: Kennis delen door Opa & Oma
Bijzonder dankbaar zijn wij dat de grondleggers van ons bedrijf, Gert Burger (geboren 1930) en Corry Burger-Veul (geboren 1939) nog altijd langskomen om te kijken en hun visie te geven…
Lees verder »
Week 26: Gezichten van de werkvloer
Top seizoen is aan! Volop gewassen rooien: krokussen, tulpen, hyacinten. Tegelijk is de verwerking van de krokussen en tulpen pellen in volle gang. De hyacinten worden niet bij ons in…
Lees verder »
Week 25: Ready to, … “rooien”
De maand juni staat jaarlijks in het teken van de 'rooikriebels'. Iedereen weet dat de eerste bloembollen in deze maand gerooid moeten worden. De aanloop hiernaartoe wordt alles in gereedheid…
Lees verder »