Nieuws
Week 31: Eerste Freesia’s gerooid
Als het weer mee zit, kan het vlot gaan! De eerst freesia's zijn gerooid. Het betreft een speciaal perceel waarop een proef is gedaan. Want in de maand juli al…
Lees verder »Week 30: Narcissen tijd!
Na de crocussen en de tulpen is het nu tijd om de narcissen te gaan oogsten. Narcissen zijn de voorjaarsbloeiers die de langste periode in de grond zitten. Ze worden…
Lees verder »Week 30: Proberen = Leren → Bokashi maken
Fermentatie is een eeuwenoude techniek die anno nu wordt toegepast. Bacteriën, schimmels of gisten zorgen ervoor dat de plantenresten worden omgezet in een nieuw product, bokahsi genoemd. De basis is…
Lees verder »Week 29: Gezichten van de werkvloer
Dankbaar en trots zijn wij op de mensen op de werkvloer. Alle handjes samen zorgen ervoor dat de oogst van de voorjaarsbloeiers verwerkt kan worden. De crocussen, tulpen en narcissen…
Lees verder »Week 28: Freesia’s tonen kleur
Vandaag werden alle freesia's even zichtbaar. De doeken gingen er af, er kon vuil geplukt worden, de keurmeester kon zijn oordeel vellen, en dan voordat de werkdag over is, worden…
Lees verder »Week 27: Rooimachines draaien volop
Het prachtige oer-Hollandse product, de tulp, is rijp om gerooid te worden. En dus moeten ze uit de grond, dit tijdstip van rijping mikt best nauw, dus er is wat…
Lees verder »Week 26: Keukenhof showt onze bollen
Keukenhof verwelkomt met trots G.P. Burger Bloembollen B.V. uit ’t Zand NH als nieuwe inzender in Keukenhof. Al generaties lang telen zij met veel passie en vakkennis. Keukenhof kijkt uit…
Lees verder »Week 25: MF DEMO Hollands Noordkop
Vandaag weer eens wat anders dan water wegpompen… Met de demo MF 8S.225 op pad voor een demonstratie. Martin Verschoor had de uitgebreide functies van de trekker al weer snel…
Lees verder »Week 24: Weerzien vakgenoten sr.
Jaren lang trokken ze met elkaar op in het lelievak. De één als teler, de ander als broeier. Mooie samenwerking samen gekend, mooie vriendschap ontstaan. In de nadagen van het…
Lees verder »