Week 40: Interview Greenity – Gijs Burger

4 oktober 2021

Deze week een leuk interview met de jongste mede eigenaar van ons bedrijf, Gijs Burger.

Een frisse blik op de toekomst:

Over 5 jaar..
Over 5 jaar zal het nog moeilijker zijn om de bollen met dezelfde kwaliteitseisen als nu te kunnen telen, dit komt door de regelgeving die nu wordt opgegeven voor de mensen van buiten af. Straks is het voor ons als bollenkwekers niet meer mogelijk om zonder gewasbeschermingsmiddelen dezelfde bollen te leveren. Hierdoor zullen de soorten die lastiger te telen zijn verdwijnen en de goed teelbare soorten overblijven. De veredeling zal hier ook stappen in moeten gaan maken door niet alleen te kijken naar wat mooi is maar ook naar resistentie van Virussen. Hierin liggen dus nog genoeg uitdagingen over 5 jaar!

Wat mij drijft..
Ik wil graag het familiebedrijf op een gezonde manier voort zetten en ervoor zorgen dat het aan alle maatschappelijke eisen voldoet. Daarnaast drijft het mij om samen met de andere (jonge) kwekers het vak op een milieubewuste manier voor te kunnen zetten en kennis met elkaar uit te wisselen, waardoor er een zo hoog mogelijke kwaliteit bollen wordt afgeleverd.

Kwaliteit is..
Doordat je toch altijd met een natuurproduct bezig ben heb je niet overal invloed op, hierdoor blijft het lastig om ieder jaar weer dezelfde kwaliteit af te kunnen leveren. Toch denken wij dat we hier aan de kust het meest constante klimaat hebben en daardoor het extreme weer beter kunnen verdragen. Wij investeren graag in gronden, waardoor wij zelf invloed hebben op de juiste kwaliteit hiervan.

In deze corona tijd..
Is gebleken dat mensen hun geluk rondom hun huis zijn gaan zoeken. Wij kunnen hier op inspelen door te zorgen voor een mooi boeket op tafel of bollen in de tuin.

Ik zie nog uitdagingen in….

Het vinden van personeel. Het wordt steeds lastiger om goede mensen te vinden voor het werk in onze sector. Ik zie hiervoor nog wel kansen in automatisering en robotisering van het werk. Daarnaast zie ik het als een uitdaging om het bedrijf straks op een goede manier te kunnen overnemen, samen met mijn broertje en twee neefjes als zij ook in het bedrijf willen. Dat wij dan hopelijk met zijn vieren het bedrijf op een gezonde manier kunnen voorzetten en onze passie voor het vak kunnen vasthouden.

Meer nieuws

Week 31: Brandweer oefent

Vanavond de locatie 'Burgerbos' beschikbaar gesteld voor een oefening van Brandweer Callantsoog. Casus: Telefonische melding van situatie: 2 Duitse jongetjes van ca. 10 jaar spelen op het 'eilandje' en één…

Lees verder »

Week 31: Zonder transport geen bloembollen

En waar zullen we zijn, .... zonder transport van onze bloembollen. Als een geoliede machine loopt de verwerking in de schuur. Vanuit het land, gespoeld, gesorteerd, gecontroleerd, gepeld en geteld,…

Lees verder »

Week 30: Gezichten van de werkvloer

Even een kijkje achter de harde werkers die de oogst van voorjaarsbloeiers verwerken:  

Lees verder »

Week 30: Samen hard werken, samen ontspanning

Samen verzetten we bergen werk in het land en in de schuren. Naast hard werken is het ook fijn om ook even samen te zijn. Een prachtige zaterdagavond waarbij we…

Lees verder »

Week 29: Oogstverwerking in schuur draait

De tulpenoogst is 'in huis'! Altijd weer één van die mijlpalen binnen het seizoen van de oogstverwerking. In de schuren worden vervolgens inmiddels de tulpen verwerkt. Op maat gesorteerd, gepeld,…

Lees verder »

Week 28: Vele handjes, ….

Een mooie zonnige ochtend met weinig wind. Mooie kans om de doeken van de freesia percelen af te halen en met z'n allen het vuil eruit te halen. Het ruikt…

Lees verder »

Week 28: Tulpen verwerking draait

De tulpen worden gerooid en er staat een mooie voorraad klaar om verwerkt te gaan worden in de schuur. Met een mooie groep mensen zijn we gestart met de verwerking…

Lees verder »

Week 27: Tulpen oogsten begonnen

Nadat de krokussen zijn gerooid, is het nu tijd om de tulpen binnen te halen. Het oogsten van de tulpen is volop aan de gang om een mooie voorraad aan…

Lees verder »

Week 26: Crocussen verwerking gestart

Deze week van start met de oogst en de verwerking van de eerste voorjaarsbloeiers, de krokussen. Samen met alle medewerkers de schouders eronder, op naar een voorspoedige oogst deze zomer.

Lees verder »

Week 24: Teun Burger – 3e NK leliekeuren

Wat is leliekeuren? Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. Vervolgens komen daarna de deelnemers de vazen bekijken. Deze deelnemers gaan de lelies beoordelen op kwaliteit van: Steel,…

Lees verder »