
Week 40: Interview Greenity – Gijs Burger
4 oktober 2021Deze week een leuk interview met de jongste mede eigenaar van ons bedrijf, Gijs Burger.
Een frisse blik op de toekomst:
Over 5 jaar..
Over 5 jaar zal het nog moeilijker zijn om de bollen met dezelfde kwaliteitseisen als nu te kunnen telen, dit komt door de regelgeving die nu wordt opgegeven voor de mensen van buiten af. Straks is het voor ons als bollenkwekers niet meer mogelijk om zonder gewasbeschermingsmiddelen dezelfde bollen te leveren. Hierdoor zullen de soorten die lastiger te telen zijn verdwijnen en de goed teelbare soorten overblijven. De veredeling zal hier ook stappen in moeten gaan maken door niet alleen te kijken naar wat mooi is maar ook naar resistentie van Virussen. Hierin liggen dus nog genoeg uitdagingen over 5 jaar!
Wat mij drijft..
Ik wil graag het familiebedrijf op een gezonde manier voort zetten en ervoor zorgen dat het aan alle maatschappelijke eisen voldoet. Daarnaast drijft het mij om samen met de andere (jonge) kwekers het vak op een milieubewuste manier voor te kunnen zetten en kennis met elkaar uit te wisselen, waardoor er een zo hoog mogelijke kwaliteit bollen wordt afgeleverd.
Kwaliteit is..
Doordat je toch altijd met een natuurproduct bezig ben heb je niet overal invloed op, hierdoor blijft het lastig om ieder jaar weer dezelfde kwaliteit af te kunnen leveren. Toch denken wij dat we hier aan de kust het meest constante klimaat hebben en daardoor het extreme weer beter kunnen verdragen. Wij investeren graag in gronden, waardoor wij zelf invloed hebben op de juiste kwaliteit hiervan.
In deze corona tijd..
Is gebleken dat mensen hun geluk rondom hun huis zijn gaan zoeken. Wij kunnen hier op inspelen door te zorgen voor een mooi boeket op tafel of bollen in de tuin.
Ik zie nog uitdagingen in….
Het vinden van personeel. Het wordt steeds lastiger om goede mensen te vinden voor het werk in onze sector. Ik zie hiervoor nog wel kansen in automatisering en robotisering van het werk. Daarnaast zie ik het als een uitdaging om het bedrijf straks op een goede manier te kunnen overnemen, samen met mijn broertje en twee neefjes als zij ook in het bedrijf willen. Dat wij dan hopelijk met zijn vieren het bedrijf op een gezonde manier kunnen voorzetten en onze passie voor het vak kunnen vasthouden.
Meer nieuws

Week 26: Hakselen-Rooien-Spoelen
Het oogsten is van start. Na de krokussen zijn nu de tulpen aan de beurt. De eerste stap is het hakselen van het tulpenloof, een belangrijke stap die plaatsvindt vóór…
Lees verder »
Week 25: Nieuwe MH rooimachine
In 2007 stonden de mannen trots op de nieuwe MH rooimachine, van links naar rechts: Jacques, Gijs, Binck Teun en Rob. Inmiddels zijn er vele rooi uren gemaakt met deze…
Lees verder »
Week 24: Voorbereiden op oogst
Deze week stond in het teken van de voorbereidingen op de verwerking van ons oogstproduct: de voorjaarsbloeiers. We trappen af met de krokussen, die als eerste geoogst en verwerkt gaan…
Lees verder »
Week 23: Dutch Lily Days
Afgelopen week stond volledig in het teken van contacten leggen én onderhouden. In een sector waarin de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf vaak alle aandacht opeisen, is het goed om…
Lees verder »
Week 22: Toen,… en nu
In het jaar 2013 heeft G.P. Burger Bloembollen een bedrijfsfilm opgenomen, die te zien Geschiedenis 50 jaar G.P. Burger Bloembollen Mooi om te zien, als we 12 jaar verder zijn,…
Lees verder »
Week 21: Wortelen zaaien
Na een te lange droge periode van droogte, is er deze week eindelijk weer regen gevallen – en daar zijn we erg blij mee! De neerslag was welkom, welkom om…
Lees verder »
Week 20: Bedrijfshulpverlening is een MUST
De jaarlijkse herhalingscursus Bedrijfshulpverlening (BHV) werd afgelopen week gevolgd – en wel in de moderne blended learning vorm. Bedrijfshulpverlening is erop gericht om bij een ongeval of calamiteit direct de juiste…
Lees verder »
Week 19: Schone schuren
De tulpenvelden beginnen langzaam rustiger te ogen: de meeste koppen zijn er inmiddels af, en het nalopen van de tulpen nadert zijn einde. Het was weer een intensieve maar mooie…
Lees verder »
Week 18: Kleurenpracht gekopt
Het is weer zover: het kopseizoen is begonnen! Wie langs onze velden rijdt, ziet misschien tot verbazing dat de prachtige tulpenbloemen vakkundig worden verwijderd. Maar waarom doen we dat eigenlijk?…
Lees verder »
Week 17: Kwaliteit door controle
Iedereen heeft kunnen genieten, en kan nog steeds genieten van de uitgestrekte velden met voorjaarsbloeiers. Deze weken is het niet alleen topdrukte met vele bezoekers die genieten van de prachtige…
Lees verder »