
Week 51: Fijne Feestdagen
19 december 2022Aan het einde van het jaar duiken we nog even in de foto's van het jaar.
Even terugblikken, even genieten, samen trots zijn wat is gebeurd,
samen reflecteren wat beter kon, samen stilstaan bij de verdrietige gebeurtenissen.
Vooral samen proosten op een mooi nieuw jaar wat gaat komen:
PLUK DE DAG
Pluk de dagen stuk voor stuk, en maak je eigen bos geluk
Het beste effect, is ons geleerd, krijg je als je varieert
Een korte en een lange dag, een saaie en een energieke dag
Een natte en een koude dag, een warme en een benauwde dag
Een drukke of een stille dag, een aangename of een kille dag
Een vrolijke en een vrije dag, een trieste of een juist heel blijde dag
PLUK ZE ALLEMAAL, voor jouw eigen prachtige totaal
Schoonheid zit in contrast en de variatie,
ALLE DAGEN tellen mee, geluk is jouw eigen creatie.
Meer nieuws

Week 5: Land verbetering
In het verlengde van het bericht van vorige week, waarin ingegaan werd op onderhoud van infrastructuur van de waterhuishouding, is deze week gestart met landverbetering. Gedurende het seizoen zijn er…
Lees verder »
Week 4: Waterhuishouding
De waterhuishouding in het land is essentieel voor het telen van bloembollen. Te kort is desastreus maar ook te veel kan desastreuze gevolgen hebben. Daar het klimaat er op dit…
Lees verder »
Week 3: Amerika bezoek bij Binck
Sinds oktober van vorig jaar is Binck Burger in Amerika. Hij is op werkstage in Arcata bij Sun Valley van Lane de Vries. Een mooi moment om zelf ook de…
Lees verder »
Week 2: Laatste rooiwerk en plantgoed draaien
De start van de werkzaamheden in januari bestaat uit het laatste beetje schubben lelies rooien. Daarnaast is er in de schuur werk om het plantgoed van volgend jaar schoon weg…
Lees verder »
Week 1: Welkom 2023
Een heel nieuw jaar, een blanco blad dat we zelf gaan vullen, 4 seizoenen, 12 maanden 52 weken 365 dagen 8760 uren 525600 minuten 31536000 seconden We hebben er zin…
Lees verder »
Week 50: Koning Winter is er!
Zoals de verwachtingen al deden vermoeden is koning winter het land binnen gekomen. Helemaal prima, de voorzorgsmaatregelen hebben geholpen. De lelies in het buitengebied zijn allemaal binnen, deze kunnen verwerkt…
Lees verder »
Week 49: Vorst op komst
De weersvoorspellingen laten vorst in de voorspellingen zien. Op zich heel gebruikelijk voor de tijd van het jaar. Voor een ondernemer met een agrarisch product in de grond, een moment…
Lees verder »
Week 48: Volop in bedrijf: ‘binnen oogst verwerking’
Volop in bedrijf, dat is nu wel de goede term die alle werkzaamheden dekt. Even een kijkje vanaf dat de bollen uit de grond zijn, en in kisten zijn, tot…
Lees verder »
Week 47: Gezichten van de werkvloer
In de schuren wordt hard gewerkt om de lelie oogst te verwerken. Samen met al deze mensen zetten wij ons dagelijks in om de oogst zo netjes en effectief mogelijk…
Lees verder »
Week 46: Keukenhof plant onze bollen
Keukenhof is in 2023 vanaf donderdag 23 maart tot en met zondag 14 mei geopend, en dat kan alleen wanneer er veel bloeiends te zien is. Hierin zult u zeker…
Lees verder »