Nieuws
Week 38: Planten opgestart
De eerste voorjaarsbloeiers mogen de grond weer in. Het betreft de narcissen, het gewas wat de langste periode in de gronden verblijft. Ze worden als eerste geplant, ze bloeien het…
Lees verder »Week 37: Welkom Jur Veldman
De scholen zijn begonnen, en dus ook de stagiaires kunnen beginnen aan hun praktijkgedeelte. Dit jaar verwelkomen we Jur Veldman van de opleiding plantenteelt van het Clusius College in Hoorn.…
Lees verder »Week: 36 Freesia-rooi-tijd
September is de maand van de freesia's. En dus zijn we vandaag goed begonnen! De doeken zijn vorige week (windstil) verwijderd, en de rooiwerkzaamheden zijn vandaag van start gegaan. Mooi…
Lees verder »Week 35: Inundatie
Inundatie, het voor langere tijd onder water zetten van een perceel bloembollengrond, bestrijdt een aantal grondgebonden ziekten, plagen, onkruiden en opslag van bollen goed. Als jaren passen we deze methode…
Lees verder »Week 33: Power to the youth: VeulIT
Automatisering wordt steeds belangrijker, neemt een grotere plaats in in de bedrijfsvoering, en zorgt ervoor dat we nog efficiënter kunnen werken. Dit is de aanleiding geweest om op zoek te…
Lees verder »Week 32: TROTS op de lelie
Wat staat er een mooi gewas, wat zijn het mooie bollen, en wat worden we blij van de lelie. Deze trotsheid mogen en moeten we uitdragen, want het is een…
Lees verder »Week 31: Sloopdoop
Traditiegetrouw was het ook dit jaar feest voor de 'eerstejaars'. Tijdens het eerste seizoen dat je bij ons werkt is er een traditie dat iedereen even de 'dijksloot' in moet.…
Lees verder »Week 30: Gebruiken jullie gif in bloembollen?
Als bloembollenbedrijf in een toeristen gebied met 'open deuren', hebben wij met regelmaat geïnteresseerden die wij een kijkje laten nemen in ons bedrijf. Met toenemende mate krijgen wij de vraag:…
Lees verder »Week 29: Gestructureerd en georganiseerd
Midden in het oogstseizoen, volop bezig met van alles. Strak organiseren en goed structureren, dan kan er veel, en dat gebeurt er dan ook. Natuurlijk zijn we nog tulpen aan…
Lees verder »